Lukot, avaimet ja tallelokerot – historiasta nykypäivään

Lukot, avaimet ja tallelokerot – historiasta nykypäivään

Lukkoseppä tekee muutakin kuin avaa ovia

Miguel Scott

Lukkosepät ovat alansa ammattilaisia, jotka asentavat ja korjaavat yritysten, asuntojen- sekä autojen lukkoja ja turvalaitteita. Lukkosepät valmistavat ja kopioivat avaimia, vaihtavat lukkoyhdistelmiä ja avaavat lukkoja luvallisesti. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on lukkojen korjaus sekä lukkosepät. On yleinen harhaluulo, että lukkosepät vain avaavat asuntojen lukkoja, vaikka tämä onkin heidän yleisin tehtävänsä lukkosepät tekevät useita muitakin tehtäviä.

Monet lukkosepät pystyvät tarjoamaan asiakkailleen myös autolukkosepänpalvelua, jossa ihmiset pääsevät avaamaan autonsa oven, jos he ovat lukinneet avaimet ajoneuvoonsa. Lukkosepät voivat myös ohjelmoida etäavaimia ja korjata auton avaimenperiä tai tarjota uuden avaimen ajoneuvoon.

Jotkut lukkosepät pystyvät toimittamaan ja asentamaan sähköisiä kulunvalvontajärjestelmiä asiakkailleen, mutta tämä on erikoisuus, jota kaikki lukkosepät eivät tarjoa. Monet lukkosepät tarjoavat palveluitaan 24/7, jos ihmiset ovat kadottaneet avaimensa, ovat lukkiutuneet ulos tai tarvitsevat lukkojen vaihtamista. Moni lukkoseppä suosittelee sarjoittamaan ovien lukot, aina kun avain katoaa. Lukkosarjoituksia saa myös pikapalveluna, jos on syytä olettaa että avain on joutunut vääriin käsiin.

Jotkut lukkosepät säilyttävät taloyhtiön pyynnöstä ylimääräisiä avainsarjoja, jotta he pääsevät tarvittaessa nopeasti sisään taloyhtiön asuntoihin. He pitävät myös kirjaa rakennuksessa käytetyistä lukkotyypeistä, tehdyistä vaihto- tai korjaustöistä ja muista asiaankuuluvista tiedoista, kuten turvajärjestelmästä, joka edellyttää koodin syöttämistä, kun ovi avataan.

Lukkojen korjaus ja huolto

Kiinteistöjen lukot kaipaavat säännöllistä huoltoa sekä toisinaan myös uusimista. Lukkosepiltä saat asennus- ja huoltopalvelut kaikkiin kiinteistön lukituksiin sekä muihin oviympäristön tuotteisiin. Oviympäristöllä tarkoitetaan ovipumppuja, pitkäsalvia sekä ovien vetimiä. Lukkosepät yleensä huoltavat näitä kaikkia. Lukot voivat tarvita myös korjausta, jos avain katkeaa niiden sisälle.

Lukkoseppä on yleensä sopinut taloyhtiö kanssa huoltosopimuksen. Huoltosopimuksen tekeminen yhden toimijan kanssa lisää tuo nopeutta työn tilaamiseen sekä suorittamiseen, sillä kohteet ovat entuudestaan tuttuja. Lukon sarjoitusta varten täytyy olla saatavilla lukostotiedot, jotka ovat useimmiten jo lukkoliikkeellä turvasäilytyksessä. Mikäli lukostotietoja ei säilytetä lukkoliikkeellä, ne voidaan tilata. Murron sattuessa tulisi huolehtia oviympäristön murtojälkien tarkastamisesta sekä korjaamisesta. Murron jälkeen on siis hyvä kartoittaa kiinteistön turvallisuus ja lukkosepät auttavat mielellään turvallisuus ratkaisujen parantamisessa. Lukkosepän palvelut tarjoaa  24h Lukkoseppäpäivystyskeskus.


jaa  

2022© Lukot, avaimet ja tallelokerot – historiasta nykypäivään
minusta
Lukot, avaimet ja tallelokerot – historiasta nykypäivään

Oletko pohtinut, miten lukot itse asiassa toimivat ja miten paljon erilaisia lukkoja on olemassa. Harva meistä miettii, että olemme joka päivä tekemisissä erilaisten lukitusjärjestelmien kanssa. Kaikki omaisuutemme on suojattu jonkinlaisilla lukitussysteemeillä. Tässä blogissa perehdymme lukitusjärjestelmien kiehtovaan maailmaan. Erilaisia lukkoja on ollut käytössä jo muinaisessa Egyptissä ja ensimmäiset metalliset lukot otettiin käyttöön jo antiikin Roomassa. Sylinterilukot on otettu käyttöön jo 1800-luvulla ja nykyisin se on vieläkin maailman yleisin käytössä oleva lukko. Turvajärjestelmät ovat kehittyneet paljon etenkin digitalisaation myötä ja nykyään avaimena voi toimia vaikka kännykkä. Tervetuloa blogin pariin, jos lukot ja lukkosepäntyöt kiinnostavat sinuakin, olet löytänyt juuri oikeaan paikkaan. Kuulen mielelläni sinunkin mielipiteesi ja kommenttisi aiheesta.

Kategoriat